Casa del Búho
by GONZALOGA Architects

The existing construction was built during the 60s.

The new configuration of the house, designed by Gonzalo González, accomodates a family of 4 members, a guest area, an independent apartment, and a playground.

Due to the partial state of ruin it was necessary to demolish the eastern wing of the original house. The new construction multiplied the built meters to accommodate the new needs.

The building articulates successive blocks of programme with the inclusion of an L block that hosts an apartment with independent access.

Part of the new roof was made with the recovered old tile and the rest is completed with a flat tile similar to the preexisting, giving continuity to the language of the original house.

 The roof of the building was made with a structure of metal trusses whose inclinations vary in each block.

Author Gonzalo Gutiérrez Araújo
Location Benahavís, Málaga, Spain
Surface 400 sqm
Collaborators Adrià Escolano Ferrer, José Gómez Villarrubia

Miguel Rueda (structure engineer), Bonoso S.A.U. (c
arpenter), 
Lauren Boulay (kitchen design), Cumbrera S.L. (kitchen builder),
G.Codora S.L (MEP)
Photography Luis Díaz Díaz

Santiago 2 House of Chickens Graphic Designer's House Schoonschip A House with Four Gardens A Guy, a Bulldog, an Edible Garden, and the Home they Share FGN House The Young Old House

a project powered by Itinerant Office

subscribe to our newsletter

follow us