Luchtpark
by ZUS [Zones Urbaines Sensibles]

Connecting the increasingly densified city centre to the surrounding landscape.

As well as reusing the original rail elements, such as the rail track, portals, and platform.

The blue play-dyke provides space for adults to lounge and for children to play. The original platform also functions as an outdoor auditorium and shall be completed with a pavilion.

The grounds of the Luchtpark Hofbogen can also be used for events. Luchtpark is just the beginning of a prominent parkland structure.

Many organisations have already made use of this facility in recent years, including events related to cinema, dance, festivals, theatre, and opera.

In the coming years, ZUS shall continue its planning together with local residents and entrepreneurs.

Author ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Location Rotterdam, The Netherlands
Year 
2018
Client
Self-initiated, with Hofbogen BV
Surface 5.000 sqm

Photography Ossip van Duivenbode and Walter Herfst

Schoonschip Azatlyk Square Bang Nong Saeng Kindergarten Belvedere House of Chickens draftworks* architects Going public Shoah Memorial

a project powered by Itinerant Office

subscribe to our newsletter

follow us